UN BLOG DEDICAT A LA GENT QUE NO REQUEREIX DE LUXES, HONOR I UTOPÍES PER ABASTIR LA FELICITAT.

miércoles, junio 04, 2008

 

Kalmah - For the Revolution (2008)


Kalmah, la virtuosa banda Finlandesa de Melodic Death Metal torna a la cárrega amb el seu 5é álbum d'estudi i ho fan amb força. El nou treball dels "Swamplords" s'anomena "For the Revolution" i és un dels seus álbums més complets i melòdics. En aquest disc els músics combinen més que mai tots els seus elements distintius. La veu torna a recuperar la seva versió més black que es deixà de banda en "The Black Waltz", però sense oblidar els registres guturals.

Aquesta banda és comparada moltes voltes amb els seus compatriotes "Children Of Bodom", però l'única similitud és la nacionalitat i el fet de tocar death melòdic. La música de Kalmah transmet unes sensacions diferents a les de Children Of Bodom... diriem que fan una música més extrema en tots els sentits. Per una banda, la batería te uns canvis de ritme molt agressius que Children no fa des del Hatebreeder. La música també és inclús més melòdica que la de Children, però amb uns teclats més gòtics i amb menys tocs "Happy". A banda d'açò, la veu també és prou diferent... Laiho té una veu diriem que més punkarro-hardrockera mentre que Pekka Kokko va des del registres propis del black metal que empra en les parts ràpides, fins els registres més guturals i greus per les parts amb riffs potents.

Passema ara a analitzar el disc amb més detall:

1. - For the Revolution. - Cançó que dona nom al disc. Té un començament molt a l'estil de Children, bons riffs i una tornada amb cors.

2. - Dead Man's Shadow. - Com la major part de les cançons de l'àlbun, combina ritmes i sensacions de tot tipus. Té teclats ambientals molt marcats sobretot a l'inici i molta melodía.

3. - Holy Symphony of War. - Riffs molt melòdics, teclats ambientals i cors de la tornada podrien definir aquesta gran cançó.

4. - Wings of Blackening. - He llegit a gent que diu que aquesta és la millor cançó de l'àlbum i de fet és una de les millors. Violentes melodies guitarreres amb bons riffs i parts més guturals, canvis de ritme, bon solo de guitarra i finalització molt melòdica.

5. - Ready For Salvation. - La cançó més diferent a causa del seu mid-tempo. Si no fos per la veu, podria semblar una balada.

6. - Towards the Sky. - Inici power-metaler però que poc a poc es va oblidant fent-se la cançó més pausada però amb bones guitarres.

7. - Outremer. - És el tema que més em recorda als seus inicis i a discs com "They Will Return", sobretot per les veus, l'agressiu solo i els so dels teclats en determinats moments.

8. - Coward. - Te alguns dels millors riffs del disc, una part central molt melòdica i una tornada gutural prou contundent.

9. - Like a Slave. - Última cançó de "For the Revolution" i potser la més melòdica. Diria més coses, però crec que ja m'he repetit prou.

Aquest videoclip és del seu anterior àlbum, però no en tenen altre:

Etiquetas: ,


Comments:
Perquè Pipi Estrada está en la barra lateral esquerra?
 
És veritat, jo no hi havia caigut que estava aquest paio aquí! (Per Déu, que n'és de lleig...)
Oh! Cd nou de Kalmah! Realment m'agraden molt com a grup. Me'l vaig a baixar ja i et comento pròximament què m'ha semblat. Sobretot el "They will Return" em va agradar en sobremanera, penso que és dels millors cds dels últims anys en el món del metal.
 
Definitivament he de netejar la barra lateral. La foto de Pipi estrada és una reminiscència de les primeres etapes d'aquest blog. La vaig agafar d'ací:
http://www.paistortuga.net/asnarin/famosillo/

El They Will Return va ser el primer CD de Kalmah que vaig escoltar i el tinc amés en original, al igual que el Swampsong. Cançons com Swanphell, Principle Hero, They Will Return, The Blind Leader, Hollow Heart o Human fates son del milloret que he escoltat.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?