UN BLOG DEDICAT A LA GENT QUE NO REQUEREIX DE LUXES, HONOR I UTOPÍES PER ABASTIR LA FELICITAT.

jueves, julio 17, 2008

 

IKARIAM - Crea el teu propi imperi en l'antiga Grècia (joc, trucs, com jugar,...)

Ikariam és un joc online multijugador a temps real, en que has de crear un imperi de polis gregues i anar desenvolupant-les. Sona simple però has de jugar amb molts factors i açò el fa entretingut. Un dels avantatges és que per jugar, pots estar continuament fent coses, saquejant etc, o pots entrar 2 o 3 voltes a la setmana i ficar-ho tot en ordre. Anem pas per pas:

Descripció i primers passos?

Primer has de registrar-te en www.ikariam.es i triar el servidor o món en que vols jugar, preferiblement el servidor Alpha perquè és en el que estic jo. Quan comences el joc, et donen una ciutat o polis a la que has de ficar nom. En aquesta ciutat només hi ha un edifici, que és la intendència i una sèrie de llocs buits on aniran els nous edificis. La ciutat està dins d'una illa amb un nom propi i en cada illa hi ha fins 16 ciutats més. L'illa està dins del món que has elegit, que és un arxipièlag inmens d'illes on es troben tots els jugadors del servidor.

En el joc tens 3 tipus de vista: la vista de la ciutat, la vista de l'illa i la vista del món.

En la vista del món, pots veure un conjunt d'illes en que cadascuna té un nom i unes coordenades. Cada illa té una xifra que indica el nombre de ciutats totals i també és indicat el be de que disposa i el temple, dels quals ara en parlaré. Aquesta vista serveix per a moure't per l'univers Ikariam.

En la vista de l'illa el que veus és la teva illa i totes les seves ciutats. Les ciutats en blau son les teves, les que estan en verd son les de la teva alliança i la resta estan en roig. Punxant en una d'aquestes ciutats pots fer diverses accions com veure el nivell d'intendència, bloquejar el seu port, saquejar-la, enviar un espia, enviar-li recursos, enviar un correu al jugador o veure la pàgina externa de la alliança en la que està i enviar un correu al diplomàtic d'aquesta alliança. En el centre de l'illa trobarem 3 coses: el temple, la serreria i el lloc d'extracció del recurs de l'illa. Hi ha diversos tipus de temple i depenent de quin siga dona uns avantatges o uns altres a les ciutats de l'illa. Hi ha temples que donen un petit percentatge més a les extraccions, altre que fa més ràpids els mercants, altre que et dona més defensa, etc. Els membres de l'illa poden anar fent donacions d'or al déu i quan s'arriba a una certa quantitat de bens donats, durant un dia l'illa tindrà unes qualitats especials, però açò ocorrerà en les fases més avançades del joc. Podeu vore els distints típus de temples i més informació sobre el joc ací. La serrería serveix per treure fusta, necessària per la construcció, les donacions i l'exèrcit. Depenent del nombre de treballadors que tingues, podràs treure més o menys fusta, però quan més gent tingues ahí, menys burgesos tindràs, i els burgesos son els que generen diners. La serrería té un límit de treballadors per ciutat, límit que es pot ampliar ampliant la serrería i per ampliar la serreria es tots els jugadors de l'illa han de donar fusta. Sempre hi ha algú que dona menys del que deuria i sol ser amenaçat per la resta. El lloc d'extracció del recurs de l'illa funciona amb el mateix mètode de donacions i treballadors que la serrería, amb la diferència que en traus la meitat per cada treballador. Hi ha 4 tipus diferents de recursos dels quals en cada illa només hi ha un: la vinya, la mina de cristall, la cantera de marbre i la mina de sofre. El vi serveix per fer creixer a la població de l'illa subministrant-lo en la taberna d'aquesta i per les construccions de nivell avançat. El marbre s'utilitza per la construcció de quasi tots els edificis. El cristall serveix per ampliar l'academia, comprar investigacions, optimitzar la milicia des del taller d'invencions i fer espies. El sofre s'empra per fer exèrcit i és el que menys s'usa a no ser que sigues un jugador molt agressiu militarment.

En la vista ciutat tens a la vista tots els edficis una volta els has construit i punxant damunt de cadascú accedeixes a les seves funcions. Punxant damunt d'un lloc buit pots fer un edifici nou. Després aquestos edificis haurás de pujar-los de nivell per millorar el seu rendiment i cada volta et costarà més temps i recursos.

A la franja superior del joc, el que correspondria al menú, hi ha una sèrie d'indicadors i de funcions que ara us detallaré. A l'esquerra del tot hi ha un vaixell i unes monedes d'or. Al costat del vaixell t'indica el nombre de vaixells mercants totals i el nombre de vaixells disponibles, i si punxes damunt d'aquest pots veure en que està ocupat cadascun dels mercants i quan finalitzarà la seva missió. On estan les monedes t'indica la quantitat d'or total que tens i si punxes damunt t'apareixerà l'or que gasta i que genera cada ciutat.

En la pestanya del costat pots canviar de ciutat en que estàs actuant. Baix de la pestanya apareix el nombre de punts d'acció disponibles que té cada ciutat. Transportar bens i llançar atacs necessiten punts d'acció disponibles i no et pots passar. Al costat hi ha un indicador on et diu el nombre de burgesos que tens en la ciutat i la població total. Davall d'açò tens indicat el nombre de recursos de cada tipus que tens en cada ciutat. Ahí també pots escollir entre els 3 tipus de vista.

A la dreta de tot tens 4 cares que s'iluminen quan hi ha un aconteciment o altre per que punxes damunt d'elles i te n'assabentes. La primera és el teu intendent i t'indica tot el que succeeix en les ciutats, és a dir, quan arriba un mercant amb bens, quan arriba un mercant al seu destí on ha de comerciar, quan s'acaba de construir un edifici i alguns apunts de caracter militar. El segon és el conseller militar i t'informa de tots els moviments de tropes i de les batalles, així com t'informa quan ets atacat. El tercer és el conseller científic i t'indica el que estàs investigant amés d'avisar-te quan s'acaba d'investigar alguna cosa. El que està més a l'esquerra és el conseller diplomàtic i t'avisa quan tens nous missatges d'altres jugadors. Punxant sobre ell accedeixes a la safata d'entrada, la safata d'eixida, els acords i al llistat de membres de la teva alliança amb la puntuació que tenen i la opció d'enviar un missatge a tots els membres d'aquesta o a un determinat. Això si és que pertanys a una alliança.

Dalt d'aquest menú hi ha un altre menú en el que hi ha enllaços útils. El primer és l'ajuda del joc, molt específica i gràfica. El segón és la classificació, on pots veure quina possició ocupes tu i la teva alliança dins del teu servidor, i els punts que tens. També pots veure el lloc que ocupes i la possició en diferents apartats del joc com la construcció, l'investigació, l'exèrcit i l'or acumulat. Aquestes últimes dos dades són útils a l'hora d'atacar a algú, ja que si té molts punts com a general totals, no val massa la pena ficar-se amb ell i si no té massa or total, no esperes treure'n massa en cada atac. Si un jugador acumula molt d'or també pot ser un símptoma de que està inactiu, ja que l'or es sol usar per comprar vaixells mercants. En la classificació també es pot buscar a un jugador determinat per enviar-li un missatge. Els punts totals de la classificació es pugen bàsicament mitjançant la construcció, fent exèrcit amb unitats cares, investigant i comprant mercants amb l'or. El següent enllaç del menú son les opcions, on entre altres coses pots ficar-te en estat "de vacances" durant uns dies, quan has d'estar un període de temps sense poder entrar al joc. Estant de vacances ningú et pot atacar i quan tornes tindras les ciutats tal com les havies deixades.

EDIFICIS:

- Intendència. És l'ajuntament i quan més nivells la puges, més capacitat d'habitants tindra la ciutat. Punxant damunt d'ella pots veure la situació de la ciutat, a que es dedica la gent, els beneficis, els habitants, la felicitat, el creixement, si hi ha corrupció,... i també pots canviar el nom de la ciutat o abandonar una colonia.

- Acadèmia. És on es realitzen les investigacions. Quan més amplies l'edifici, més investigadors podrà albergar i més ràpides es faran les investigacions. Per contra, el nombre d'investigadors suposa un cost per la ciutat i s'ha de buscar un equilibri en l'economía. Pots triar d'investigar en 4 rames diferents: navegació, ciència, economía i milicia. Cada investigació suposa una serie d'avantatges per les teves ciutats, ja siga poder fer unitats militars noves, construir més ràpid, poder explotar més els recursos de l'illa, poder fer nous edificis,... Cada volta les investigacions requereixen més punts d'investigació i per tant es fan més llargues.

- Dipòsit. És on s'emmagatzemen els recursos de la ciutat. Quan més gran siga el dipòsit, més capacitat tindrà la ciutat i major serà la quantitat de recursos protegida front als saquejos.

- Tenda. Ahí pots ficar a la venda els teus recursos al preu que tu vulgues i també veure les ofertes dels altres jugadors i comprar a canvi d'or. El transport dels materials es fa mitjançant els mercants, que a voltes tornen buits si al lloc de destí hi ha una guerra o si se t'han adelantat al comprar. Per que no se t'adelanten pots fer acords comercials amb altres jugadors. Quan més gran siga la teva tenda més quantitat de material pots ficar a la venda i pots veure ofertes de gent més llunyana.

- Caserna. És on crees les tropes de terra i on aquestes fan la vida. Quan més gran sigue la caserna podràs fer tropes més ràpid. Amés, les tropes tenen un nivell mínim de caserna per poder ser creades. Les tropes de terra son aquestes i quan més nivell tinguen, més sofre i més quantitat d'or per hora necessiten, però convé tenir tropes amb el màxim de nivell, sempre barretjant algún metge, cuiner, catapulta o alguna unitat més baixa. Els atacs amb unitats combinades fan més mal.

- Museu. Dona felicitat a la població i per tant fa que augmente la població com la taberna però en mejor mesura. Per omplir el museu has de fer acords culturals amb altres usuaris, consistents en que un envia un missatge i l'altre l'accepta. Cada ampliació del museu et permet fer un nou acord cultural.

- Taberna. Fa creixer la població donant-li felicitat. Per que funcione, la ciutat ha de tenir un subministrament de vi que aquesta s'anirà xuclant poc a poc. Quan més gran siga la taberna, més vi es podrà donar a la ciutat i més habitants tindrà. En les illes que no tenen vi, l'hauràs d'anar portant i evitar que s'acabe o la població baixarà brutalment.

- Ambaixada. Serveix per poder fer acords culturals, acords militars, per poder unirte a una alliança i per poder crear-ne una a partir del nivell 3. A major nivell, més punts de diplomàcia. També pots veure en ella la pàgina interna de l'alliança i un llistat amb tots els membres de l'alliança amb la seva puntuació i una opció per enviar-los un correu. Des d'ahí es busca l'alliança per unir-te a ella o per veure la seva pàgina externa. Si ostentes un càrrec dins d'una alliança com puga ser el de Líder, Ministre de l'Interior, Diplomàtic o General, tindràs més opcions. Per exemple, quan era diplomàtic podia editar la pàgina externa de l'alliança des d'ahí i ara que sóc Ministre de l'Interior puc veure cadascuna de les ciutats de tots els membres, puc tirar-los fora des d'ahí, editar la pàgina interna i veure els recursos de tots. No us oblideu, si esteu en el servidor alpha soliciteu unir-vos a l'alliança WARRIORS UNIONS (WUN), ja que estem entre les 20 millors, tenim foro propi i som bona gent.

- Taller d'invencions. Serveix per "dopar" les unitats militars i els vaixells a canvi d'or i cristall, és a dir, donar-los un plus d'atac i de defensa.

- Amagatall. Lloc per fer els espies. A cada nivell pots fer un espia nou amb una mica d'or i una mica de cristall. Tenint espies a la teva ciutat fas més difícil que la resta de jugadors t'espien i pots enviarlos per espiar altres ciutats. L'espia per fer cadascuna de les accions té un cert percentatge de probabilitats de ser descobert i si és descobert el perds. Pots espiar moltes coses, com els bens que hi ha al dipòsit, les tropes, l'estat de connexió... i també pots veure la ciutat en si, amb el nivell de tots els edificis.

- Muralla. Dona un bonus de defensa extra a la teva ciutat. És important tenir la muralla al nivell de la intendència o un nivell superior per que faci be la seva funció. És interessant tenir catapultes o ariets per complementar la muralla, així com a l'hora d'atacar una ciutat ben enmurallada.

- Palau i residència del gobernador. El palau és l'edifici més car de fer i et permet fundar una nova colònia a cada nivell que l'amplies. Per fundar una colònia has d'anar a un lloc buit d'alguna illa i colonitzar-lo. L'edifici del palau només està en la teva capital però en les colònies està el seu equivalent anomenat residència del gobernador. Si no tens les residències del gobernador al mateix nivell que el palau hi ha corrupció en la teva ciutat i la corrupció se't menja un percentatge de tot. Per tant, s'han d'ampliar aquestos edificis tot i que el seu cost és el mateix que el del palau.

- Port comercial. Edifici d'on ixen i arriben els vaixells mercants. En ell pots comprar els nous mercants, que et costaran cada vegada més diners. Quan major siga el port, més ràpid carregaran i descarregaran els vaixells, però no convé tenir-lo més enllà del nivell 3 perqué és un arma que es pot tornar en contra teva, ja que quan major siga el port, també els saquejadors poden saquejar-te més recursos per cada atac. Un bon sistema de defensa quan vas a perdre una batalla i et van a saquejar és demolir el port, ja que així no et furten quasi res i després es torna a fer en un momentet.

- Drassana de guerra. Serveix per fer vaixells de guerra. A major nivell, més varietat de vaixells podràs fer i més ràpidament. Els vaixells també tenen un cost econòmic per hora al igual que les unitats, per tant no cal passar-se tenint flota.


Com jugar, trucs i consells?

Jugar és fàcil, però vaig a donar-vos una sèrie de procediments a partir de la meva experiència per creixer el més ràpidament possible:

- Els primers dies és quan has d'estar més damunt del joc, ja que els edificis costen poc de temps i les investigacions van ràpides. Fica-li sentit comú a l'hora de crear els edificis, controla que no perdis or i no tingues massa exèrcit si no hi ha ningú que t'ataca, ja que si ets nou l'exèrcit que et puguis fer és igual a no-res comparat amb els teus veins que ja portaran una temporadeta. Presenta't als teus veïns d'illa dient-los que ets nou i que col·laborarás en les donacions de l'illa, així t'evitaràs algún atac que altre i guanyarás aliats.

- El principal objectiu per abastir és tenir el màxim nombre d'habitants possibles, ja que amb més habitants, tindrás més diners, més capacitat per treballar en l'extracció de material i podràs tenir més exèrcit i més investigadors. Per tant, si has caigut en una illa vinícola, perfecte perquè podràs anar ampliant la taberna i fent creixer la població i si has caigut en una illa amb marbre també està bé perquè podràs ampliar ràpid els edificis i fer prompte una colònia, la qual l'hauràs de fer convenientment en vi. Si has caigut en cristall, les dues pròximes colonies convé que les faces de marbre i vi i si has caigut en sofre, quan facis una colonia fes-la capital i abandona la de sofre a no ser que tinguis el temps necessari per fer una economía de guerra. El sofre és el que menys s'usa i està a preu de mercat sota els costos de producció. Per fer creixer la població has d'anar ampliant la intendència i la taberna sense oblidar la resta d'edificis i sense oblidar tampoc l'acadèmia i l'investigació. La tercera ciutat deuries fer-la de cristall, si es que encara no en tens cap, la quarta en marbre i la cinquena en marbre o en vi. No t'oblides de l'ajuda dels museus una volta pugues fer-los. En definitiva, tracta de tenir el máxim nombre de ciutats i el més habitades possible.

- Explota al màxim els recursos de l'illa i si tens excedent ven-los per damunt de 24 per unitat, que es el que deixes tu de guanyar per produir-los.

- Per defensar-te fes el que et vaig a dir. En primer lloc, tracta de no tenir un port que cride l'atenció als saquejadors... nivell 2 i més avant nivell 3. Si veus que et van a saquejar, no és mala opció demolir el teu port. Tracta de tenir un nombre d'espies en la ciutat similar al nivell de la intendència per que siga molt difícil que t'espiin amb èxit, ja que si no t'espien no tindran la seguretat per saquejar-te. Tracta de tenir almenys un vaixell de guerra en cada port, perquè així no et poden arribar atacs des d'altres illes sense bloquejar-te el port. Una volta pugues fer tropes merament decents, fes-ne algunes mirant sempre l'economia. Sobretot hòplites en un principi i després girocòpters, gegants, etc, però complementant-les amb altres unitats més ofensives, ja que per les tropes amb més defensa son molt resistents però no tenen massa poder per fer matar als enemics i només aconsegueixen allargar el combat. Dopa-les en el taller d'invencions per optimitzar-les. Quan tingues tropes, puja la muralla a un nivell superior al de la intendència i açò et doblarà o triplicarà la defensa. Fes també vaixells, dels millors que pugues fer, així amés de defensar millor el port, dona més respecte als saquejadors.

- Per atacar és preferible que l'adversari siga un jugador inactiu, evitant així possibles repressalies. Sabràs que està inactiu perquè en la vista de l'illa apareix el nom de la ciutat en gris. Abans d'atacar una ciutat, has de saber coses d'ella. Primer has de mirar que no pertanya a una alliança amb la qual la teva alliança tinga un tractat de pau. A continuació li envies un espia. Mentre l'espia arriba, mira en la classificació la quantitat d'or acumulat que té i quan més en tinga millor. Quan arribe l'espia, espia-li la ciutat fixant-te sobretot en el nivell del port i el de la muralla. Després li dius a l'espia que inspeccione les tropes que hi ha i a continuació el dipòsit. Que no t'extranye si una ciutat no té cap tropa defenent la ciutat.

Si el que has vist et convenç passa a l'atac i envia algún espia més, ja que ajuden a obrir escletxes en la muralla. Si la ciutat atacada té vaixells de guerra hauràs de bloquejar-li el port enviant-li una quantitat de vaixells amb un poder superior al seu, tenint molt en compte la qualitat dels vaixells, no només la quantitat. No envies les tropes encara perque els vaixells de guerra son més lents, calcula que quan arriben les tropes de terra ja tingues el port bloquejat. Si no hi ha vaixells de guerra, obviament no cal bloquejar el port i si la ciutat està en la teva mateixa illa, no cal bloquejar el port encara que tinga vaixells de guerra.

A l'hora d'enviar el nombre adequat de tropes, has de tenir en compte el nivell de la muralla i el temple de la illa en que està la ciutat, ja que el temple pot donar un plus a les tropes i la muralla al 100% duplica la defensa. El cos central de l'exèrcit ha d'estar format per unitats el més poderoses possible en força ofensiva. Quan comences amb el joc tindràs espadatxins, després arquers, després fusilers, després girocòpters i finalment bombarders. Juntament amb el cos central de l'exèrcit has de ficar tropes de tot tipus. Per exemple, si envie a l'atac 20 girocòpters com a cos central de l'exèrcit, hi adjuntaré per una part catapultes per fer front a la muralla, metges i cuiners per regenerar les tropes i fer-les més resistents, arquers i fusilers per atacar a distància, algun hòplita per donar resistència i algún espadatxin per la seva capacitat d'asalt. En les batalles fortes, pots fer l'atac des de diverses ciutats a la vegada, calculant que arriben en un interval de temps no massa gran. Després, una volta guanyada la batalla envia més atacs per anar saquejant la ciutat. Ves amb compte amb el segon i tercer atac perquè encara quedaran algunes tropes enemigues tot i haver guanyat la batalla. Deprés ja pots saquejar enviant només un espadatxí o un hòplita. Si el jugador està actiu, no l'ataques més de 5 voltes al dia des de la mateixa ciutat perquè et poden banejar per bashing. Saquejar de manera continuada a gent sense defensa és anomenat el mètode carronyer i dona els seus resultats. Amb cada batalla que guanyes els teus mercants saquejaràn una quantitat d'or i de bens que anirà relacionada amb el nivell del port i amb els recursos que tinga. Amb els inactius, quan ja no traus massa diners i bens, deixa'ls respirar un día i quan tornes a atacar-los tornaran a tenir recursos. Els punts d'acció et limiten el nombre d'atacs simultanis per ciutat i el nombre de mercants també s'ha de tenir en compte perquè quan no te'n queden no pots saquejar res.
mètode carronyer

- A l'hora de buscar-te un alliança has de tenir en compte diversos aspectes. El primer és veure quines són les alliances predominants de la zona en que estàs. Després mira les seves pàgines externes per veure quina està més ajustada als teus ideals i mira també en la classificació d'alliances la puntuació total i la puntuació mitjana. Tin en compte que moltes alliances tenen suballiances i poden ser més fortes del que et creus. Si no tens massa puntuació potser no et vulguin en cap alliança, aleshores tampoc estàs per a triar massa, agafa l'opció menys dolenta. Pots crear la teva alliança però és l'opció més complicada.

Espere que us haja agradat aquest totxo resum del joc.

Etiquetas: , , ,


Comments:
Jo jugava a Travian, però aquest joc que comentes pinta molt millor.
 
collons tu, si que tens temps lliure
 
Estic en l'atur... si voleu jugar, us anime. Sr_Thompson, tu en la biblio també tens molt de temps lliure...
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?